Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Iδού η μήνυση του Δημοσιογράφου του eordaialive στον ”ΝΤΑΗ ”Αστυνομικό της ομάδας Δίας – Να τον χαίρεστε κ. Διόγκαρη!

Iδού η μήνυση του Δημοσιογράφου του eordaialive στον ''ΝΤΑΗ ''Αστυνομικό της ομάδας Δίας - Να τον χαίρεστε κ. Διόγκαρη

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

ΜΗΝΥΣΗ

 

 

Του Λαζαρίδη Λάζαρου του Γεωργίου, κατοίκου Πτολεμαΐδας, οδός

 

 

Κατά

 

Του αστυνομικού μέλους της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος την 02/02/2021 και ώρα  17:00 εκτελούσε υπηρεσία ελέγχου για βεβαιώσεις στα πλαίσια των μέτρων για την πρόληψη του ιού COVID, επί της οδού 25ης Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα, στο ύψος του καφέ με την επωνυμία «Coffee Brown».

 

Στις 02/02/2021 και περί ώρα 17:00 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ διενεργούσαν ελέγχους στους διερχόμενους πεζούς πολίτες και οδηγούς αυτοκινήτων σχετικά με τα απαιτούμενα από την κείμενη νομοθεσία δικαιολογητικά μετακίνησης στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού COVID 19.

 

Επειδή η περιοχή μας «ταλαιπωρείται» από τα παρατεταμένα απαγορευτικά (lock down) είχα αποφασίσει να κάνω ρεπορτάζ στους δρόμους της πόλης για να αναδείξω τον τρόπο που οι πολίτες τηρούν τα μέτρα και τον τρόπο που η ΕΛ.ΑΣ επιτελεί το έργο της.

 

Έτσι επωφελήθηκα και από την παρουσία του «κλιμακίου» της ΔΙΑΣ στο σημείο εκείνο και αποφάσισα να τραβήξω μερικά πλάνα για να αναδείξω το έργο των ανδρών και γυναικών της αστυνομίας.

 

Πλησίασα τους αστυνομικούς και τους γνωστοποίησα την ιδιότητα μου και τις προθέσεις μου επιδεικνύοντας παράλληλα και τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα. Τους ζήτησα την άδεια να πάρω μερικά πλάνα από τη διαδικασία ελέγχου και μάλιστα τους ενημέρωσα ότι αν δεν επιθυμούσαν να φαίνονται τα πρόσωπα τους , θα τα έκρυβα με την τεχνική του μωσαϊκού, όπως και τα πρόσωπα των ελεγχόμενων πολιτών για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

 

Ο επικεφαλής του «κλιμακίου» κύριος Π  Ε.  συμφώνησε, μετά τη διαβεβαίωση μου ότι θα έκρυβα τα πρόσωπα τους, όπως κάνουμε οι δημοσιογράφοι κάθε φορά και ειδικά αν μας το ζητήσει ο ενδιαφερόμενος. Ας σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί με γνωρίζουν και με εμπιστεύονται σαν δημοσιογράφο αφού κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και πάνω από 17 χρόνια, εργαζόμενος σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Στην δεκαεπτάχρονη πορεία μου έχω καλύψει πάρα πολλές φορές το αστυνομικό ρεπορτάζ και έχω αναδείξει επανειλημμένα το έργο της αστυνομίας στην περιοχή του Δήμου Εορδαίας, είτε στο πλαίσιο της εργασίας μου είτε κατόπιν συνεννόησης με τις αστυνομικές υπηρεσίες.

 

Αφού πήρα την έγκριση αρχικά του επικεφαλής, απευθύνθηκα και στον άλλο αστυνομικό τον μηνυόμενο, για να ζητήσω την άδεια του προκειμένου να τραβήξω μερικά πλάνα από τους διενεργούμενους ελέγχους.

 

Αυτός, χωρίς κανένα λόγο και εντελώς απρόκλητα, στράφηκε προς εμένα και με έναν τόνο επιθετικό απειλητικό και απαξιωτικό μου είπε: «δεν θέλω ρε, να με τραβήξεις, πήρατε τις κάμερες και νομίζετε ότι κάτι κάνετε»,  «εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους που θέλουν να βγαίνουν στα κανάλια για να κάνουν καριέρα».

Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος που μου μιλάει αφού δεν είχα καν αρχίσει να τραβάω πλάνα και είχα σκοπό πρώτα να πάρω την άδεια του. Ο μηνυόμενος προφανώς εξαγριώθηκε από το γεγονός ότι «τόλμησα» να του απαντήσω και λέγοντάς μου «τώρα θα δεις ποιος είμαι εγώ» με ακινητοποίησε με τρόπο πολύ βίαιο, σπρώχνοντάς με πάνω στη βιτρίνα παρακείμενου καταστήματος και μου πέρασε χειροπέδες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Τις έσφιξε μάλιστα τόσο δυνατά, που μέχρι και 3 μέρες μετά το συμβάν οι καρποί μου πονούσαν.

Στη συνέχεια με οδήγησε στο τμήμα όπου και μου πήραν τα στοιχεία. Ακούγοντας όμως οι υπόλοιποι αστυνομικοί τι είχε συμβεί, προσπάθησαν να μας συμφιλιώσουν για να μην πάρει το θέμα συνέχεια. Κατόπιν προτροπής των παρευρισκόμενων αστυνομικών εγώ αποφάσισα να ζητήσω συγνώμη για την όποια αναστάτωση προκάλεσα, θεωρώντας ότι και ο μηνυόμενος θα ζητούσε συγνώμη για τον τρόπο που μου φέρθηκε. Αυτός αντί να ακολουθήσει την προτροπή και των λοιπών συναδέλφων του, δήλωσε απλώς με τρόπο απαξιωτικό και ειρωνικό ότι «δίνει τόπο στην οργή» και αποχώρησε αφού είχε μάλλον σχολάσει. Στην προσπάθεια μου να τον ρωτήσω τι έκανα και του προκάλεσα τέτοια οργή ώστε να μου περάσει χειροπέδες σαν εγκληματία ενώ δεν είχα κάνει τίποτα, δεν μου απάντησε καν και έφυγε.

Η συμπεριφορά του μηνυόμενου, τόσο τα λόγια του όσο και οι πράξεις του, έθιξαν την τιμή και την υπόληψή μου ως άνθρωπος και επαγγελματίας ο οποίος επί 17 έτη , καλύπτω δημοσιογραφικά τα δρώμενα του Δήμου μας αλλά και το έργο της αστυνομίας, αφού μου προκάλεσαν ένα τόσο έντονο ψυχολογικό στρες, με αποτέλεσμα να μην μπορώ για 2 μέρες να εργαστώ κανονικά ενώ όπως προανέφερα τα χέρια μου πονούσαν επί 3 μέρες από τον τρόπο που μου πέρασε τις χειροπέδες.

Επίσης, το γεγονός ότι χωρίς να έχω διαπράξει απολύτως καμία αξιόποινη πράξη, ο μηνυόμενος μου πέρασε χειροπέδες, με βίαιο τρόπο ενώπιον όλων των περαστικών στο κέντρο της πόλης, και μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους των παρακείμενων καταστημάτων τα περισσότερα από τα οποία είναι πελάτες μου, αφού διαφημίζονται στο site που διατηρώ, έθιξε λειτούργησε δυσφημιστικά για εμένα αφού δόθηκε στον κόσμο η εικόνα ότι είμαι άτομο παραβατικό και συνεπώς ανάξιο της εμπιστοσύνης τους.

 

Για το λόγο αυτό ζητάω :

να αναζητήσετε τα στοιχεία του μηνυόμενου αστυνομικού και

να ασκήσετε εναντίον του ποινική δίωξη για «λόγω και έργω εξύβριση» και παράβαση καθήκοντος καθώς και για οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη προκύπτει από τις καταγγελόμενες πράξεις του.

Ζητώ να μου χορηγηθεί αντίγραφο της παρούσας μήνυσής μου.

 

Με τιμή

Ο μηνυτής

Λαζαρίδης Λάζαρος.

3 Απαντήσεις

 1. Σου εκφράζω την συμπαράσταση μου.
  Επίσης σε συγχερω που δεν το άφησες το συμβάν στην τύχη του.
  Οι φασίζουζες πρακτικές και νοοτροπίες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες.
  Μακάρι οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά το θέμα σου μπας και καθαρίσει κάποτε η αστυνομία.
  Καλή δύναμη είμαστε μαζί σου.

 2. Τα νταηλίκια κάποτε πρέπει να σταματήσουν.
  Ορισμένοι όταν φοράν στολή ξεχνάνε τι πραγματικά είναι και νομίζουν ότι ο κόσμος γυρνάει τριγύρω τους.
  Είναι άδικο για 2 ανεγκέφαλους κομπλεξικούς να αποκτά όλο το σώμα της αστυνομίας κακό όνομα.
  Εδώ και πολλά χρόνια παλεύει να “καθαρίσει” στα μάτια και τα μυαλά πολλών συμπολιτών μας και βρέθηκε ένας βλακας να τα κάνει ένα με το πάτωμα.
  Αν δεν του αρέσει, ας αλλάξει δουλειά.

 3. Να λες ευχαριστώ. Είδα άλλον να κατεβάζει τα μούτρα δημοσιογράφου επειδή τον τραβούσε με κάμερα και ζήτησε και συγνώμη που της έφαγε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida