Απαγωγή Μαρκέλλας: Το «σερφάρισμα» στα ορφανοτροφεία – Κατηγορούμενος και γνωστός επιχειρηματίας

Απαγωγή Μαρκέλλας: Το «σερφάρισμα» στα ορφανοτροφεία – Κατηγορούμενος και γνωστός επιχειρηματίας

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Φρίκη προκαλούν τα νέα ευρήματα μέσα από τον υπολογιστή της 33χρονης απαγωγέα – Αναζητούσε υποψήφια ανήλικα θύματα στα ορφανοτροφεία της Βορείου Ελλάδας και σχεδίαζε επισκέψεις σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Νέα συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στο φως μέσα από τη δικογραφία για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας, τον Ιούνιο του 2020, μια υπόθεση που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Από τα νέα στοιχεία προκύπτει ότι η 33χρονη απαγωγέας, Ειρήνη Μούρθου, είχε επαφές με επιχειρηματία της συμπρωτεύουσας, ο οποίος και γνώριζε για την απαγωγή του ανήλικου κοριτσιού αλλά και χρηματοδοτούσε την κατηγορούμενη με χρηματικά ποσά κατά την διάρκεια της σχέσης τους.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας με δραστηριότητα στον εφοπλιστικό χώρο, κατηγορείται ότι ενεργώντας με πρόθεση, παρείχε οποιαδήποτε συνδρομή στην απαγωγέα, πριν από την τέλεση και κατά την τέλεση της πράξης που διέπραξε.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, παρείχε βοήθεια στην Ειρήνη Μούρθου με σκοπό να μεταχειριστεί η ίδια την ανήλικη σε «ανήθικες ασχολίες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Μέσα στην πολυσέλιδη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του εμπλεκόμενου στην υπόθεση επιχειρηματία, αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους πρόκειται να καθίσει σύντομα στο εδώλιο του κατηγορούμενου, για την πράξη της απλής συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 11-6-2020 ως 13-6-2020 κι ενόσω η δράστης , έχοντας απαγάγει την ανήλικη Μαρκέλλα, την κατακρατούσε παράνομα, εκείνος έχοντας πρόθεση και γνωρίζοντας την εκ μέρους της Ειρήνης Μούρθου τέλεση της παράνομης πράξης της αρπαγής, παρείχε υλική και ψυχική συνδρομή σε αυτήν, πηγαινοερχόμενος επανειλημμένως από το σπίτι του στο διαμέρισμα της, στηρίζοντας την ψυχολογικά, προμηθεύοντας την με χρηματικά ποσά.

Ο επιχειρηματίας στην απολογία του, επιχείρησε να διαχωρίσει τον εαυτό του από την υπόθεση της απαγωγής, δηλώνοντας εξοργισμένος με τον εαυτό του.

«Με την κ. Μούρθου γνωριστήκαμε μέσω του ιστότοπου «κάνε σ3ξ» σε αγγελίες για ερωτική συνεύρεση, μετά το καλοκαίρι του 2019. Εξ όσων μου είχε πει τότε ήταν ακόμα παντρεμένη, γιατί από συζητήσεις που είχαμε κάνει, μου είχε δώσει το τηλέφωνο για να επικοινωνούμε. Είπε ότι ο σύζυγος της γνωρίζει ότι εκδίδεται» αναφέρει στην απολογία του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας. Και συνεχίζει παρακάτω: « Εγώ πήγα στην Καλαμαριά για να τις αφήσω τα προσωπικά της αντικείμενα που είχε στο σπίτι μου. Από κάποιο σημείο και μετά, μέσα στην καραντίνα έγιναν οι συναντήσεις μας πιο συχνές και επειδή άρχισε να μου παράσχει και υπηρεσίες καθαριότητας και φαγητού, ξεκίνησε να περνάει περισσότερο χρόνο στο σπίτι μου πάντα επί πληρωμή και να αφήνει τα προσωπικά της αντικείμενα στο σπίτι μου, όπως το laptop, που της το επέστρεψα το πρώτο βράδυ».

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, η 33χρονη του μίλησε για την Μαρκέλλα.

«Μου μίλησε για μια κοπέλα στην παλιά της γειτονιά, την Μαρκέλλα, που τη συνδύαζε με γεγονότα κακοποίησης και ήθελε να βοηθήσει. Είπε για μια κοπέλα που βίωνε κακοποίηση και συνέκρινε το κοριτσάκι με το δικό της παρελθόν. Κάποιο βράδυ στη τηλεόραση, είδα το Amber Alert, είδα την περιοχή της Τούμπας και συγκλονίστηκα. Πήρα τα πράγματα της, την βρήκα και την εκλιπαρούσα να αφήσει το παιδί.

Από τη τηλεόραση έμαθα τι έγινε. Η Ειρήνη εκδιδόταν εκείνη την περίοδο με άλλους πελάτες. Μάλιστα και εγώ πήγαινα σε άλλα διαμερίσματα. Η αμοιβή για την ερωτική συνεύρεση ήταν 150 ευρώ και δίωρα, τρίωρα, πεντάωρα. Αργότερα όταν άρχισε να μου προσφέρει και υπηρεσίες φαγητού και καθαριότητας, έφτανα να της δίνω και 700 ευρώ. Μέσα στη καραντίνα οι επαφές μας ήταν πολύ περισσότερες . Βρισκόμασταν δυο τρεις φορές την εβδομάδα, πάντα επί πληρωμή.

Τα όπλα

Αναφορικά με τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του κατά την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών Αρχών, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι υπήρχε μόνο ένα σύγχρονο όπλο για το οποίο κατέχει σχετική άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής ενώ τα υπόλοιπα όπλα που εντοπίστηκαν στην οικεία του, αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια που αγοράστηκαν με την πάροδο ετών, από ταξίδια του στο εξωτερικό λόγω της εργασίας του, στον τομέα της ναυτιλίας. « Εκτίθεντο απλώς εντός βιτρίνας στο σπίτι μου και ουδέποτε έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως απέδειξε η σχετική βαλλιστική έρευνα» ανέφερε στην απολογία του.

Και πρόσθεσε πως, «είναι αθλητής της σκοποβολής» προσκομίζοντας τη σχετική βεβαίωση από την Σκοπευτική Ομοσπονδία της Ελλάδας.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο επιχειρηματίας, υποστηρίζει ότι ουδέποτε ήρθε με οποιοδήποτε τρόπο σε επαφή με την ανήλικη καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στην οικεία της κατηγορούμενης και ουδέποτε βοήθησε την Μούρθου με οποιοδήποτε τρόπο κατά το διάστημα που η Μαρκέλλα βρισκόταν υπό τη δική της εξουσία.

«Ουδέποτε εισήλθα στην οικεία της Μούρθου κατά το ίδιο διάστημα ούτε και η ίδια εισήλθε στην δική μου οικία» λέει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα.

Το «σερφάρισμα» στα ορφανοτροφεία

Η 33χρονη απαγωγέας , η οποία είχε χάσει την επιμέλεια της κόρης της από το 2020, πραγματοποιούσε αναζητήσεις στο διαδίκτυο, στις σελίδες ορφανοτροφείων της Βορείου Ελλάδας αναζητώντας στοιχεία, πληροφορίες και διευθύνσεις.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του κατηγορητηρίου, οι σχετικές αναζητήσεις, «εύλογα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αφορούσαν στην αναζήτηση ανήλικου θύματος, το οποίο εν τέλει η Μούρθου βρήκε στο πρόσωπο της 10χρονης Μαρκέλλας, την οποία γνώριζε από παλαιότερα, καθώς διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία στην Τούμπα».

Συγκεκριμένα:

  • Στις 6/2/2020 πραγματοποιεί αναζήτηση «ορφανοτροφεία Θεσσαλονίκης», «Ορφανοτροφεία Ξάνθης» και «χαμόγελο του παιδιού Θεσσαλονίκης». Παράλληλα επισκέπτεται τις ιστοσελίδες των ορφανοτροφείων «Μέλισσα», «Ορφανοτροφείων θηλέων Ξάνθης», «Εθνικό Ορφανοτροφείο Θηλέων Ξάνθης» και τις ιστοσελίδες άλλων σχετικών ιδρυμάτων.
  • Στις 27/3/2020 μπαίνει στη σελίδα του ιδρύματος ” Χατζηκυριακου Ορφανοτροφείο Θηλέων”, ενώ έχει κάνει αναζήτηση στο google «ορφανοτροφεία Ελλάδα» και έχει επισκεφτεί σχετική ιστοσελίδα με τον κατάλογο ορφανοτροφείων σε ολόκληρη τη χώρα.
  • Την 1/4/2020, πραγματοποιεί αναζήτηση με τη φράση «πως μπορώ να υιοθετήσω παιδί από το Χαμόγελο του Παιδιού και ακολούθως πραγματοποίησε αναζητήσεις σε άρθρα σχετικά με την υιοθεσία.
  • Την 13/5/2020 πραγματοποιεί νέα αναζήτηση με την φράση «κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική». Επισκέπτεται την ιστοσελίδα των παιδικών κατασκηνώσεων « Γλάροι» και «Τσαφ Τσουφ Express – Παιδική κατασκήνωση και “Skouras Camp” στην Χαλκιδική.
  • Την 19/5/2020 πραγματοποιεί αναζήτηση με τη φράση «που πάνε τα ορφανοτροφεία κατασκήνωση και την 5/6/2020, αναζήτηση « εκδρομές σχολείων 2020.
  • Την 7/6/2020 σερφαρει στο διαδίκτυο με τη φράση «κατασκηνώσεις Χαλκιδική» και «νέα σκιώνη χαλκιδικής» και μάλιστα έχει προβεί και σε αναζήτηση χάρτη από Google maps για τη συγκεκριμένη περιοχή στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου υπάρχουν παιδικές κατασκηνώσεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο