20.2 C
Πτολεμαΐδα
6 Αυγούστου 2020“Κύριε Αδαμίδη, Πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρίξτε φως”
Κυριότερες Ειδήσεις

“Κύριε Αδαμίδη, Πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρίξτε φως”

Η επαναπόδοση των εδαφών από την ΔΕΗ

Και  η αυτοκαταγγελία της κυρίας βρυζίδου για τα αυτονόητα, τα οποία δεν ενήργησε….

 

Ερωτήματα τoυ Χρήστου Πολιτίδη πολιτικού σχολιαστή του eordaialive.com

 

Σ’ αυτή την Πόλη είναι αδύνατον να πλήξη κάποιος.

Όλα συνεχώς μπερδεύονται, όλα συνεχώς κλίνουν στην αοριστία, αν πάρεις δυο χρονικές στιγμές να συγκρίνεις τα λεγόμενα αυτών που Άρχουν καταλήγεις σε αυτοκαταγγελίες……

Σχήμα οξύμωρο.

Με μια κλειστή Πόλη, αυτό που εγείρει κάποιος είναι το “Κοινό περί Δικαίου αίσθημα”  δηλαδή μια εσωτερική πολιτική  διαδικασία  αμφισβητήσεων  περί των πάντων, όπερ μεθερμηνευόμενον, τίποτα.

Συγκεκριμένα: «τυχαία έγινα θεατής  ενός βίντεο.

 

Είμαστε στο 2011 ».

“Κύριε Αδαμίδη, Πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρίξτε φως” 1

Φυσικά, η αγωνία αυτή (πριν 10 έτη) παρέμεινε αγωνία, οι συσκέψεις δεν βρήκαν διέξοδο, στρατηγική διεκδίκησης δεν υπήρξε, η ΔΕΗ αναγράφει ως περιουσιακό της στοιχείο αυτά τα 160.000 στρέμματα (κατά ορισμένους είναι πολύ περισσότερα),  πράγμα που σημαίνει ότι είναι  ακόμη πιο δύσκολη η διεκδίκηση τους, ο απεσταλμένος αερολόγος του κυρίου Μητσοτάκη  χαϊδεύει τ’ αυτιά αλλά σιωπαίνει  σ΄ αυτά τα θέματα, αν ρωτηθεί θα δηλώσει αναρμόδιος, (κύριε  Πλακεντά το στοιχηματίζω αυτό, κάντε μιαν απόπειρα ).

Διαβάζουμε την Αγαπητή  Ρόη Βασβατέκη 08/12/2018  στο e-ptolemeos.gr:

«Το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας, και όχι μόνο,  για επαναπόδοση εδαφών εξαντλημένων ορυχείων που είχε απαλλοτριώσει η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στις τοπικές κοινωνίες, απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ, στην προχθεσινή συνέντευξή του στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Ερωτηθείς σχετικά από το «e-ptolemeos.gr» ο Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε ότι: «Τα εδάφη αυτά τα έχει πληρώσει η ΔΕΗ και τα έχει απαλλοτριώσει. Όταν έγινε η μετοχοποίηση της ΔΕΗ για να εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο που ήτανε μέτοχος από τους ιδιώτες που πήραν τις μετοχές της ΔΕΗ, έδωσε αυτές τις εκτάσεις στην επιχείρηση. Όταν ήρθαν λοιπόν οι ιδιώτες και αγοράσανε ξέρανε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ ήταν αυτό, εκείνο, εκείνο και οι εκτάσεις.

Ανατριχιάζει όταν τα διαβάζει κάποιος αυτά.

Κύριοι πρώην Βουλευταί του Σύριζα που ήσασταν; Υπήρχατε τότε;

Συνεχίζουμε την ανάγνωση, μιλά και πάλι ο κύριος Παναγιωτάκης..

Το να λέμε τώρα ότι αυτά πρέπει να επαναποδοθούν πίσω είναι σαν να απαλλοτριώνουμε ιδιωτική περιουσία. Ο άλλος έχει μετοχές. Το 48,5% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκει σε ιδιώτες και το 51,5% στο κράτος και μάλιστα το 17% στο  ΤΑΙΠΕΔ, άρα δεν μπορεί να ξαναγυρίσουν πίσω σ’ αυτούς τα είχανε ή στο κράτος. Είναι σαν το κράτος να απαλλοτριώνει την περιουσία των μετόχων. Αυτό γίνεται μόνο για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δεν μπορεί να γίνει», σημειώνοντας ότι για το θέμα αυτό «υπάρχει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείς, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται. Εάν πάλι έρθει το ΣτΕ και πει αυτά να πάνε στο κράτος θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση.»

Κινητοποιηθείτε λοιπόν, οι ίδιοι ήσασταν και τότε, Μαλούτας, Βρυζίδου, Πλακεντάς Τζιούμαρης, Παπαδόπουλος, Κασαπίδης , οι ίδιοι είστε και τώρα.

Τι το πιο γελοίο απ’ το να  αυτοκαταγγέλεστε…..

Τι μπορούμε λοιπόν να πράξουμε; Eνημέρωση στην κοινωνία, ασφαλώς κινητοποιήσεις, Επερώτηση, εκβιαστική πίεση στον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί ονομαστικά και φυσικά επειδή ως Μελλοντολόγος κρίνω ότι θα πάνε στις καλένδες όλα αυτά, να αναζητήσουμε  την νομική οδό, δικαστική  προσφυγή δυο Νομών της Ελληνικής Επικράτειας σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, με παράλληλη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,  πράγμα που έπρεπε να γίνει κύριοι το 2011, αλλά φυσικά δεν έγινε.

Κύριε Δήμαρχε είσαστε έτοιμος να τα σπάσετε με τον κύριο Μητσοτάκη; Είσαστε έτοιμος να τον καταγγείλετε σε ενδεχόμενη άρνηση, είσαστε έτοιμος να προσφύγετε δικαστικά  εν Ονόματι της Εορδαίας .

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους (ο Γέρο- Θοδωδοράκης το είπε δεν είναι δικό μου)……

 Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα