20.6 C
Πτολεμαΐδα
19 Οκτωβρίου 2020Επιστολή Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη
ΕΟΡΔΑΙΑ

Κύριε Δίκα Ιωάννη, σας ευχαριστώ για την παρέμβαση σας…  Γόνιμη και αξιοπρεπής.

Αρχή άνδρα δείκνυσι.

Διεκδικώ το βήμα του δημόσιου λόγου, ως ενεργός πολίτης με πάντα έντονο ενδιαφέρον, ανάγνωσα με την προσήκουσα σοβαρότητα τα γραφόμενα σας. Ξέρετε όμως, είναι η μια πλευρά της διακυβέρνησης μιας κοινότητας.

Δεν είναι δική μου εργασία, να παρακολουθώ τα Δημοτικά συμβούλια και φυσικά δεν έχω λόγο σε αυτά, καθότι δεν έχω θεσμικό ρόλο.

Το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον έχω με την κεντρική πολιτική σκηνή, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνω θαμών της βουλής των Ελλήνων, η  τεχνολογία δίνει την δυνατότητα για όσους την παρακολουθούν, να βρίσκονται στην καρδιά των γεγονότων.

Γνωρίζετε πέραν της καθημερινότητας, των απείρων θεμάτων που αντιμετωπίζει η Δήμος, υπάρχουν και θέματα, μακρόπνοης εμβέλειας, που χρειάζεται αρετή, τόλμη, παιδεία και πολλές φορές “ακτιβισμός” για να μπορέσει να σταθεί απέναντι τους μια Δημοτική Αρχή.

Κάθε κοινότητα, είναι ένας θεατρικός χώρος, που ορίζεται από τις συνιστώσες : Α. Οικονομική(δόμηση της οικονομικής ζωής, Β. Πολιτική(τρόπος διακυβέρνησης και το ήθος του ασφαλώς) και Γ. η Πολιτιστική διάσταση (κακοποιημένη λέξη πεταμένη στα σκουπίδια σε αυτήν την πόλη).

Αυτά συνιστούν ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ή την ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ αν θέλετε, με την όποια κοινωνική ζωή και την αισθητική  της.

θα σας παρακαλούσα να πείτε δημόσια την άποψη σας για το σχέδιο ΤΟΤΗ, αν το γνωρίζετε φυσικά….

Εδώ ξέρετε έρχεστε   «Ενώπιος Ενωπίω» με την ιστορία….

Επίσης όλη αυτή η “ένταση που δημιούργησα” ξεκίνησε από το κλείσιμο της λαϊκής αγοράς.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν πραξικόπημα, “παραβίαση της ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑΣ από φίλιες δυνάμεις,” ενέργεια ενάντια  στην πόλη που ζω.

Δεν γνωρίζω γιατί κανείς δεν τοποθετείται.

Μάλιστα ο κύριος Κοκκινίδης, εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θεώρησε ότι αυτός που του έφταιγε,  ήταν ο πολίτης που ασκεί κριτική, ήταν αυτονόητο για αυτόν να ασκήσει κριτική, ως αντιπολίτευση στον πολίτη που άσκησε κριτική και όχι στο Δήμαρχο που αυθαιρετεί.

Ξέρετε η δημόσια αντιπαράθεση, πάντα είναι γόνιμη, καταδεικνύει ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ μιας κοινότητας, που δεν είναι άλλες από τα δρώντα ενεργά υποκείμενα της.

ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ1 σχόλιο

Αντώνης 24 Απριλίου 2020 at 09:05

Σπουδάσατε πολιτικές επιστήμες κύριε κai μας κάνετε πολιτική ανάλυση;

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού   Από αστυνομικούς του Αστυνομικού…