5 Απριλίου 2020
Συνέχιση περιορισμένης λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαιδας
Επικαιρότητα

Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος παύσης των λιγνιτικών μονάδων – Ανακοίνωση ΔΕΤΗΠ

Με τον σημερινό Ενεργειακό Προγραμματισμό που μας γνωστοποίησε η ΔΕΗ, προβλεπόταν η παύση λειτουργίας του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων της χώρας, που θα άφηνε την πόλη μας, όπως και τις άλλες πόλεις, χωρίς Τηλεθέρμανση.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι, μετά από την παρέμβασή μας σε όλους τους εμπλεκομένους (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, ΔΕΗ) , αργά το απόγευμα μας διαβεβαίωσαν ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία οι λιγνιτικές μονάδες ,  μεταξύ αυτών και η 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, που εξασφαλίζει μέρος της θερμικής ενέργειας για την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας.

Για άλλη μια φορά, τόσο ο Δήμος Εορδαίας , όσο και η Δ.Ε.ΤΗ.Π., τονίσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η οριστική αποφυγή παρόμοιου κινδύνου γίνεται μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

Η προεργασία και οι προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί, ώστε να αποφευχθεί ο συνεχής κίνδυνος να μένουν οι μονάδες έξω από το σύστημα και οι πόλεις μας χωρίς το αγαθό της Τηλεθέρμανσης.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

 

 

 

 

Αφήστε σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα