23.2 C
Πτολεμαΐδα
18 Σεπτεμβρίου 2020Χρηματοδότηση 10 έργων βελτίωσης της διαχείρισης των υδατικών πόρων σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη 10 έργων που αφορούν στη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της διαχείρισης των υδατικών πόρων, σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3.939.225,77 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020. Αναλυτικά, τα 10 έργα που εντάχθηκαν είναι: • Προσδιορισμός των ζωνών προστασίας των έργων υδροληψίας της ΔΕΥΑ Κοζάνης, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Κοζάνης και προϋπολογισμό 1.871.311,77 ευρώ. • Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Σερβίων, με δικαιούχο τον Δήμο Σερβίων και προϋπολογισμό 226.021,90 ευρώ. • Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Αμυνταίου, με δικαιούχο τον Δήμο Αμυνταίου και προϋπολογισμό 214.409,39 ευρώ. • Δράσεις προστασίας των υδάτων ΔΕΥΑ Φλώρινας, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Φλώρινας και προϋπολογισμό 233.803,60 ευρώ. • Εκπόνηση ειδικής υδρογεωλογικής μελέτης για την προστασία υδάτων του συστήματος υδροδότησης ΔΕΥΑ Καστοριάς, με δικαιούχο τον Δήμο Καστοριάς και προϋπολογισμό 215.154,02 ευρώ. • Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Δεσκάτης, με δικαιούχο τον Δήμο Δεσκάτης και προϋπολογισμό 198.027,53 ευρώ. • Δράσεις προστασίας των υδάτων ΔΕΥΑ Γρεβενών, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Γρεβενών και προϋπολογισμό 334.430,45 ευρώ. • Δράσεις προστασίας των υδάτων της ΔΕΥΑ Εορδαίας, με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Εορδαίας και προϋπολογισμό 223.908,08 ευρώ. • Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Νεστορίου, με δικαιούχο τον Δήμο Νεστορίου και προϋπολογισμό 216.127,26 ευρώ. • Εκπόνηση Ειδικής Υδρογεωλογικής Μελέτης για τον προστασία των σημείων υδροληψίας ύδατος ανθρώπινης κατανάλωσης του Δήμου Άργους Ορεστικού, με δικαιούχο τον Δήμο Άργους Ορεστικού και προϋπολογισμό 206.031,77 ευρώ. Στόχο των έργων που εντάχθηκαν αποτελεί η προστασία των υδάτων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση μέσω της υλοποίησης δράσεων καθορισμού και οριοθέτησης ζωνών ή/και μέτρων προστασίας σημείων υδροληψίας ύδατος που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση από υπόγεια υδατικά συστήματα. Τα έργα θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 - «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Στις 12 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις – Όλα τα ονόματα που ακούγονται

H αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού έχει αρχίσει. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και στοχευμένες, με τον ανασχηματισμό να είναι κατά βάση προσαρμοσμένος στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ο γύρος τηλεφωνημάτων ξεκίνησε χθες το βράδυ από το πρωθυπουργικό γραφείο σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είτε αναμένεται να απομακρυνθούν, είτε να αναλάβουν νέο χαρτοφυλάκιο. Το σίγουρο είναι ότι οι όποιες αλλαγές, με αμετακίνητους τους περισσότερους υπουργούς, αφορούν κατά κύριο λόγο σε υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς, αλλά και την πιθανή είσοδο τεχνοκρατών.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές υπουργοί, στο υπουργείο Οικονομικών ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής για τη διαχείριση και την καλύτερη αξιοποίηση του πακέτου των 72 δισ., και στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Νίκος Παπαθανάσης, με αυξημένες αρμοδιότητες στο χαρτοφυλάκιό του.
Επίσης, στο “τραπέζι” φαίνεται πως έχει πέσει το σενάριο ενίσχυσης με έξτρα θέσεις υφυπουργών των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναβαθμιστούν σε υφυπουργούς, η Αλεξάνδρα Σδούκου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Άννα Στρατινάκη στο υπουργείο Εργασίας. Κάποιες πληροφορίες επιμένουν για συμμετοχή τεχνοκρατών στο κυβερνητικό σχήμα, όπως του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνου Τσακλόγλου.
Σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, έχει “κλειδώσει” και η είσοδος στο υπουργικό σχήμα του βουλευτή Θοδωρή Ρουσόπουλου, ωστόσο από υπάρχουν και άλλα πρόσωπα από την Κ.Ο. της ΝΔ που έχουν περάσει από τη σκέψη του Πρωθυπουργού, όπως ο Χρήστος Ταραντίλης. Κι αυτό, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ιδίως για ητν περίπτωση μετακίνησης του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιο Πέτσα σε οικονομικό πόστο, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως “ζυγίζει” έως την τελευταία στιγμή.Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

H Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας έκλεισε ένα χρόνο στο «τιμόνι» της Περιφέρειας. Η δική σας άποψη είναι ότι η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας:

Loading ... Loading ...