22 Φεβρουαρίου 2020
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας πάνω από όλα!!!

Μπορεί να μας έχει γονατίσει η οικονομική κρίση και να λέμε πως μας…φταίει το ΔΝΤ, μας φταίει η κυβέρνηση (η προηγούμενη, αυτή, η επόμενη, όλες μαζί) αλλά όμως εδώ έχουμε φτάσει γιατί έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα: Τη νοοτροπία μας.

Οι Έλληνες είμαστε περήφανοι και θέλουμε μια άνετη ζωή. Παίρναμε δάνεια τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να μας νοιάζει το μετά. Λεφτά υπήρχαν τότε αλλά φερθήκαμε άσχημα. Τα τσέπωναν κάποιοι από παντού, έπαιρναν επιδόματα και μισθούς που δεν υπήρχαν (!), δεν δούλευαν και έτσι αυτά γίνονταν “φέσια” στο Ελληνικό κράτος. Στον ιδιωτικό τομέα, αρκετοί έκρυβαν λεφτά από την εφορία, έπαιρναν δάνεια που δεν πλήρωναν και φυσικά δεν λέω για τον απλό κόσμο.

Τα μεγάλα κεφάλια της χώρας μας χρέωσαν με την συμπεριφορά τους και στη συνέχεια ο απλός κόσμος με τις “μικρολαμιγιές” σε δάνεια, εφορία, ΦΠΑ κλπ παράκανε το πράγμα.

Εδώ έχουμε φτάσει όχι γιατί μας φταίει μόνο η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, απλά τους δώσαμε την ευκαιρία να ανακατευτούν στη χώρα μας, βρήκαν την ευκαιρία να μας επιβληθούν και ουσιαστικά παραδοθήκαμε στους Ευρωπαίους. Αν θέλουμε όμως να βγούμε κάποτε στο μέλλον από αυτό το τριπάκι , θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.

Όχι να παίρνουμε επιδοτήσεις από το Κράτος για να αγοράσουμε βίλα ή να κάνουμε συλλογή από Lamborghini. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αλλά όμως να μην μας εκμεταλλεύονται. Και πάνω από όλα. όσοι έχουν τις υψηλές θέσεις να μην τρώνε λεφτά και να βοηθήσουν τη χώρα μας.

 

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα