Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Η προσπάθεια καταστρατήγησης θεμελιωδών δικαιωμάτων ΔΕΝ θα περάσει

2λ ανάγνωσης
Σπάρτακος : Δύο (2) εθελοντικές αιμοδοσίες.

ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

12 Ιανουαρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η προσπάθεια καταστρατήγησης θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιστορικών κατακτήσεων ΔΕΝ θα περάσει

 

Η προσπάθεια καταστρατήγησης κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αίμα, με θυσίες και με αγώνες πολλών ετών είναι καταδικαστέα, απαράδεκτη και την καταγγέλλουμε ευθέως και καθέτως.

Η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ΕΛΛΑΣ SAT (HELLAS SAT) και πρόκειται να ψηφιστεί τη Δευτέρα, δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεση της κυβέρνησης στο δικαίωμα της απεργίας και την σαφή πρόθεσή της να την φιμώσει !!!

Όπως πάρα πολύ καλά φαίνεται, πολύ αριστερά εστράφη το τιμόνι και το «όχημα» έχει ξεφύγει της πορείας του.

Στο επίμαχο άρθρο του Νομοσχεδίου (άρθρο 211) δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά, αν το εδικό (αυξημένο) ποσοστό απαρτίας θα ισχύει μόνο για τις πρωτοβάθμιες επιχειρησιακές οργανώσεις ενώ στην αιτιολογική έκθεση δεν υπάρχου ούτε η εξαίρεση των πρωτοβάθμιων σωματείων την οποία τον υπουργείο εργασίες είχε υποσχεθεί.

Με απλά λόγια, ούτε λίγο ούτε πολύ, με τη νέα διάταξη, το δικαίωμα της απεργίας στη διαδικασία λήψης απόφασης επαναρυθμίζεται με την αυξημένη απαρτία του 50% ων μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Το ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ εκφράζει την κάθετη και απόλυτη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη αποδόμηση της ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ, της ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗΣ κατάκτησης των εργαζομένων και ως έχει ευθύνη και υποχρέωση, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και θέση μάχης προκειμένου να  εναντιωθεί στην προσπάθεια.

Ζητούμε: την οριστική απόσυρση της τροπολογίας.

Καλούμε: κάθε συνδικαλιστικό φορέα να συνταχθεί στην προσπάθεια που θα αποτρέψει την νομοθέτηση ρυθμίσεων και ΝΤΡΟπολογιών  που φιμώνουν το «ιερό» δικαίωμα στην απεργία.

 

Γραφείο Τύπου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο