Εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας :Συμμετέχουμε μαζικά στην εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017

Εργατικό Κέντρο Πτολ/δας: Όλοι στη Συγκέντρωση - Σιωπηρή διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

Περιεχόμενο

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

H Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ για την Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη, βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας να δίνουν αγωνιστικό παρών  μαζί με την ελληνική κοινωνία και να διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην αντεργατική φορομπηχτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης η οποία  για να κρύψει την αντιλαϊκή της πολιτική,  ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και τους παραπλανεί απροκάλυπτα «σερβίροντας το γλυκό» του κοινωνικού μερίσματος των 700 εκατομμυρίων €.

Την ίδια βέβαια στιγμή συνεχίζει ακάθεκτη τη «δουλειά» της, υλοποιώντας το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο, επιβάλλοντας μέτρα ύψους 17 δις που περιλαμβάνουν:

  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ
  • Αύξηση του ΦΠΑ
  • Περικοπή επιδομάτων
  • Μείωση αφορολόγητου από τα 9.545 στα 5.681 (που σημαίνει αφαίμαξη μισθών σε ετήσια βάση)
  • Περικοπή συντάξεων -κύριων και επικουρικών- για όλους τους ασφαλισμένους ΚΑΙ
  • ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Για την περιοχή μας, η απεργία της 14ης του Δεκέμβρη αποτελεί την εκκίνηση του σκληρού αγώνα που έχουμε μπροστά μας, προκειμένου να αποτρέψουμε το ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ αλλά και την γενικότερη προσπάθεια απαξίωσής της.

 

Την Πέμπτη 14.12.2017 ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  βροντερό παρών στην απεργία και συμμετέχουμε δυναμικά στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

 

   Για το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας – Εορδαίας

 

       Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας

 

Αναστάσιος Τσιλφίδης                                         Θεόδωρος Κακουλίδης

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !