Optika Anagnostis ptolemaidaReggia Ptolemida Pizzariaiek voltetorsbutterflys ptolemaida

Εορδαία: Κίνδυνος να κλείσει για το κοινό ο Μακεδονικός Τάφος της «Σπηλιάς»

2λ ανάγνωσης
Εορδαία: Κίνδυνος να κλείσει για το κοινό ο Μακεδονικός Τάφος της «Σπηλιάς»

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να κλείσει για το κοινό ο Μακεδονικός Τάφος της «Σπηλιάς» στην Εορδαία.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η αρχαιολόγος, Χαρά Στυλιανάκου το πρόβλημα έγκειται στο ότι η σύμβαση του φύλακα, που διευκολύνει την επίσκεψη στον χώρο λήγει.

«Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ο τάφος λειτουργεί κατόπιν συνεννόησης. Η επίσκεψη στον τάφο γίνεται κατόπιν συνεννόησης. Ωστόσο, φέτος είχαμε τη δυνατότητα, μετά από έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού να έχουμε έναν φύλακα, ο οποίος βρίσκεται εδώ από αρχές Απριλίου και θα βρίσκεται μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, κάθε μέρα εκτός Τετάρτης. Η επισκεψιμότητα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική. Εκατοντάδες κόσμου επισκέφθηκε το μνημείο και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι μόνο. Κόσμο όχι μόνο από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και σχολεία, αλλά και ο κόσμος, που ενδιαφέρθηκε να δει και να θαυμάσει αυτό το μνημείο από κοντά.

Λήγει η σύμβαση του φύλακα τέλη Οκτωβρίου και ελπίζουμε ότι με την επόμενη χρονιά θα εγκριθεί και πάλι η θέση φύλακα για το συγκεκριμένο μνημείο, οπότε θα διευκολυνθεί και πάλι η επίσκεψη του κόσμου στο μνημείο», επισήμανε η αρχαιολόγος.

Στο ενδιάμεσο, η μόνη λύση είναι η επίσκεψη κατόπιν ραντεβού, όπως διευκρίνισε η Χ. Στυλιανάκου.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *