Optika Anagnostis ptolemaidaReggia Ptolemida Pizzariaiek voltetorsbutterflys ptolemaida

Εκπρόσωπος παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΓΕΩΤΕ: περιοχές που προορίζονται για την γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, κατακλύζονται από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα.

1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εκπρόσωπος παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΓΕΩΤΕ: περιοχές που προορίζονται για την γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, κατακλύζονται από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως προκύπτει από το κείμενο, σε συνδυασμό με τα σχέδια, τα σχεδιαγράμματα, τις απεικονίσεις του νέου περιφερειακού χωροταξικού πλαισίου κατακλύζεται κυριολεκτικά από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε ο εκπρόσωπος των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΓΕΩΤΕ κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το επίμαχο θέμα του χωροταξικού.
Το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο, όπως σημείωσε ο ομιλητής, δημοσιεύεται σε μία φάση που η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην περιφέρειά μας είναι ήδη εξαιρετικά προχωρημένη με άναρχο και ασύδοτο τρόπο που έχει καταφέρει καίρια πλήγματα στην γεωργική, κτηνοτροφική και αλιευτική εκμετάλλευση.
Οι σχετικές ρυθμίσεις του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου έρχονται ήδη εκ των υστέρων και αντί να ανακάμψουν, νομιμοποιούν και ενισχύουν τις άναρχες τάσεις.
Ενώ το πλαίσιο διακηρύττει την ανάγκη προστασίας της αγροτικής γης, των βοσκοτόπων, των δασών, των δασικών εκτάσεων καθώς και των περιοχών αυξημένου κάλλους και προστασίας από το δίκτυο NATURA, η διακήρυξη αυτή υπονομεύεται από την ταυτόχρονη διαθεσιμότητα όλων αυτών των περιοχών.
«Από την απεικόνιση προκύπτει ότι οι ίδιες περιοχές που αναγνωρίζονται και προορίζονται για την γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, κατακλύζονται από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα»

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *