Optika Anagnostis ptolemaidaReggia Ptolemida Pizzariaiek voltetorsbutterflys ptolemaida

ΑΦΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ (Του Μιχάλη Ραμπίδη)

2λ ανάγνωσης
ΑΦΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ (Του Μιχάλη Ραμπίδη)
(3 παράγραφοι-χρόνος ανάγνωσης 9” δεύτερα)
-Για τους Αρχαίους Έλληνες το ευ ζην, αποτελούσε το ύψιστο αγαθό και μεταφραζόταν ως η τέχνη του να ζει κανείς καλά (ευδαιμονία) ενώ προϋπέθετε την επίτευξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου και οδηγούσε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σε όλους τους τομείς, φτάνοντάς τον στην κατάσταση της ευτυχίας.
-Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγαλύτερος στρατηγός όλων των εποχών, υποστήριζε ότι στους γονείς του όφειλε το ζην , αλλά στον δάσκαλό του, τον σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, το εύ ζην! (κατά τον Πλούταρχο, ο Βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β’, έστειλε τον γιό του στο Νυμφαίο, κοντά στην αρχαία Μίεζα, για να διδαχτεί εκεί το “ευ ζην” από τον Αριστοτέλη).
-Εμείς οι ίδιοι ορίζουμε τον τρόπο και τη ποιότητα της ζωής μας. Το δικό μας ευ ζην βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται στην εσωτερική μας γαλήνη, στο τρόπο σκέψης μας, στις επιλογές μας και στις φιλοδοξίες μας. Αυτά θα επιτευχθούν μόνο μέσα από την ατομική προσπάθεια του καθενός να βελτιώσει τους όρους της ζωής του, να εκπαιδευτεί στο να σκέφτεται θετικά, να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, να βρει εναλλακτικούς τρόπους όχι μόνο για να επιβιώσει μέσα στη σκληρή αυτή εποχή αλλά και για να ζήσει καλά και όπως του αξίζει. (polispost.com)
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΜΕ ΥΓΕΕΙΑ- ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ & ΓΟΝΕΙΣ!
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *