Optika Anagnostis ptolemaidaReggia Ptolemida Pizzariaiek voltetorsbutterflys ptolemaida

Επιστολή αναγνώστη – Και αναρωτιέμαι ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης ή απλά ΚΤΕΛ Κοζάνης με θύμα τους επιβάτες από Πτολεμαΐδα

4λ ανάγνωσης
Επιστολή αναγνώστη - Και αναρωτιέμαι ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης ή απλά ΚΤΕΛ Κοζάνης με θύμα τους επιβάτες από Πτολεμαΐδα

Αυτό που γίνεται με τα ΚΤΕΛ το τελευταίο διάστημα εις βάρος των επιβατών από την Πτολεμαΐδα (και την Εορδαία γενικότερα είναι φοβερό). Σίγουρα μπορεί να γίνεται και σε άλλες περιοχές αλλά εγώ σας γράφω για ορισμένα δρομολόγια που δείχνει ότι η διοίκηση των ΚΤΕΛ σκεπτόμενη την τσέπη της αναμόρφωσε τα δρομολόγια για να γλιτώσει κάποια χρήματα αλλά δείχνει δεν λογαριάζει αυτούς που τους φέρνουν τα λεφτά, δηλαδή τους επιβάτες.

Ξεκινάω με το δρομολόγιο των 9:15 για Κοζάνη. Ξαφνικά μια νύχτα, μέρα δεν ξέρω αποφασίστηκε να μην υπάρχει άλλο και να γίνει 9:45 και αυτό γιατί δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει αφού ερχόταν λίγη ώρα μετά και ένα λεωφορείο από Φλώρινα και πήγαινε και αυτό Κοζάνη και συνήθως περνούσε παρά 20 η παρά τέταρτο. Άρα τι έκαναν φεύγει ένα μικρό λεωφορείο από Πτολεμαΐδα στις 8 πάει Φλώρινα γυρνάει και 10 παρά τέταρτο φεύγει το λεωφορείο για Κοζάνη. Τώρα αν έχει πολύ κόσμο από Φλώρινα (για να λέμε την αλήθεια πλέον σπάνια έχει) και δεν χωράνε αυτό είναι άλλο θέμα, όπως και αν αργήσει αυτό το «μικρό» το 9:45 γίνεται και 50 ακριβώς κ.ο.κ. Αλλά είπαμε δεν τους νοιάζει.

Και φτάνουμε στο μεγάλο γέλιο που γίνεται εδώ και περίπου 1 μήνα. Από Πτολεμαΐδα καθημερινά στις 1:30 έφυγε ένα λεωφορείο για Κοζάνη το οποίο πήγαινε μέσω Ποντοκώμης- Μαυροδενδρίου και έφτανε γύρω στις 2: 20. Επίσης το 12:30 που ξεκινούσε από Κοζάνη και αφού περνούσε και αυτό από τα χωριά έφτασε γύρω στις 1:20 Πτολεμαΐδα έπαιρνε κόσμο και έφυγε για Θεσσαλονίκη. Φαίνεται όμως κάποιος μάγος εκεί στα ΚΤΕΛ σκέφτηκε «όχι ρε τι είναι αυτά» και τι έκανε ο πανμέγιστος.

Πλέον το λεωφορείο των 12 που φεύγει από την Θεσσαλονίκη για την Πτολεμαΐδα έχει οδηγό από την Κοζάνη και θα γίνεται το 1:30 για Κοζάνη. Έλα όμως που ποτέ δεν κάνει 1:30 ώρα και λογικό είναι με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο δρομολόγιο να φεύγει με 20 έως μισή ώρα καθυστέρηση και στη συνέχεια μέσω των χωριών να φτάνει 3 στην Κοζάνη. Δηλαδή φανταστικό αλλά τι τους νοιάζει για τους επιβάτες από την Πτολεμαΐδα.

Μετά από διαμαρτυρίες ο μάγος έλυσε το πρόβλημα. Τι έκανε;;; Το δρομολόγιο των 1:30 το έκανε 1:45. Σου λέει τι θα λένε να πλέον το λεωφορείο αργεί 5-10 λεπτά. Σου λέει επίσης πλέον είναι διερχόμενο άρα….. μην περιμένεις να φεύγει στην ώρα του.

Α το δρομολόγιο των 1:30 για Θεσσαλονίκη το κάνει πλέον οδηγός από Πτολεμαΐδα και δεν είναι διερχόμενο. Φυσικά όταν πας να διαμαρτυρηθείς σε κοιτάζουν σαν εξωγήινο, μπορεί από μέσα τους να σε ειρωνεύονται αλλά ……. ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ είναι.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα αλλά κούρασα.

Υ.Γ. Για την καταπληκτική κυρία και τον καταπληκτικό κύριο που είναι στα εισιτήρια στην Κοζάνη και που νομίζεις ότι σου κάνουν χάρη που σου μιλάνε άλλη φορά. Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Συνεχίστε την καλή δουλειά.

 

 

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας.
Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (viper)
Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
106
+1
8
+1
4
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
11 Σχόλια
  • Τόσους πολλούς επιβάτες έχουν τα ΚΤΕΛ που κάνουν και επιλογή? Δρομολόγιο Κοζάνη προς Φλώρινα το οποίο κάνει στάση στην Πτολεμαΐδα. Ήθελα να πάω από Κοζάνη προς Πτολεμαΐδα και ο οδηγός αρνιόταν να ανέβω στο λεωφορείο και μου είπε να περιμένω για άλλο λεωφορείο. Μέχρι και οι συνάδελφοί του του είπαν πως έχει υποχρέωση να με αφήσει να ανέβω από την στιγμή που είναι στο πρόγραμμα η συγκεκριμένη διαδρομή και αυτός πάλι τα δικά του. Να σημειωθεί ότι το λεωφορείο ήταν με 5 επιβάτες.

  • Τα ΚΤΕΛ στην Πτολεμαΐδα είναι αποθήκες σε κακό χάλι για δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού.
    Βλέπετε δεν ήμαστε Κοζάνη.
    Καί το πιο τραγικό ο υφυπουργός συγκοινωνιών είναι λέει από εδώ να τον χαίρεστε και νά τόν ψήφιζε κορόιδα.
    Στείλτε του μία φωτογραφία του
    ” ΚΤΕΛ” Πτολεμαΐδας να βάλει στο γραφείο του.

  • Το Άνω Βόιο είναι στο Ν. Κοζάνης? Νομίζω ναι. Για δείτε αν υπάρχει σύνδεση με Πεντάλοφο έστω και μια φορά την ημέρα? Καλά δε μιλάμε για τα άλλα χωριά Αυγερινό , Πολυκαστανο, Κλεισωρια, Ζώνη κλπ, Ροδοχώρι και πολλά άλλα. Κάποιος πρέπει να παρέμβει. Το ΚΤΕΛ είναι υποχρεωμένο να προσφέρει κοινωνικό έργο στους πολίτες και να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους.

  • Καί πού νά δούνε τά ΚΤΕΛ τής Τουρκίας 500 χρόνια μπροστά…. Η Πτολεμαϊδα είναι η ποίο απομονωμένη πόλη ούτε τραίνο ούτε λεωφορείο… τό λεωφορείο πάει σάν πρόβατο μόνο Θεσσαλονίκη… εάν θες νά πάς πχ Έδεσσα η Γιαννιτσά κάνεις τό γύρω τής Ευρώπης πού είναι μόνο 50 χιλιόμετρα…. Δεν σκέφτονται σαν επιχειρηματίες πού έτσι πρέπει αλλά πώς θά κάνουν αρπαχτη Με αποτέλεσμα νά την πληρώνουν οι επιβάτες

  • Φυσικά κανένας δεν σκέφτηκε ότι το βασικό έξοδο των λεωφορείων (πετρελαίο)αυξήθηκε 300 τις εκατό τα τελευταία τρία χρόνια και τα εισιτήρια μόνο 20 τις εκατό τα τελευταία 15 χρόνια!! Να μην μιλήσω για λειτουργικά ,ανταλλακτικά, σέρβις λάστιχα και άλλα. Δεν βλέπω την ίδια ευεσθησια με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και αγαθά της καθημερινότητας μας που έχουν πάει στο θεό!!!!

  • Μαγαζί γωνία το κατάντησαν αηδία, χωρίς να θέλω έκανα και ρήμα, μόνο τον επιβάτη δεν σκέφτονται βάζουν και κάτι παιδάκια για οδηγούς που ούτε να φέρονται ξέρουν αλλά μόνο πως θα πάει το λεωφορείο στον προορισμό του σαν να κουβαλάει κάρβουνα γιατί έχει πολλούς οδηγούς που ήταν στο ορυχείο; με μικρό μισθό πάει και έρχεται αυτό τους νοιάζει…

  • και οντος τηλεφωνα δεν σηκωνουν με την καμία και οταν πας στον κισε να κοψεις εισητιρια λες και σου κανουν χάρη με κατι μουτρα κατεβασμενα μεχρι το πατωμα σαν να τους λες να σκαψουν με το φτυιαρι…..αλλα μην ανυσηχειτε το μονοπολιο των κτελ φτανει στο τελος του…θα μπουνε μεσα και ιδιοτες με τουριστηκα λεφωρεια και μετα θα σου πω ποσα απιδια χωραει ο σακος….κα

  • Χαλι μαυρο επικρατει να γινονται τα δρομολογια κανονικα και οχι μεσω των χωριων να φτανουμε κανονικα στην ωρα μας χωρις καθυστερησεις αλλωστε το εισιτηριο το πληρωνουμε τζαμπα δεν μας μετακεινουν και να ειναι πιο ευγενικοι και υπευθινοι ολοι στα κτελ απαραδεκτη συμπεριφορα εχουν επιτελους καντε κατι σωστο ανθρωποι ειμαστε οχι Αποσκευες

  • Καλέ,δείτε το σαν εκδρομή με την ίδια τιμή!!!Ξεκινάς απο Πτολεμαίδα,πας Κοζάνη,Δρέπανο,Βέροια και κάποια στιγμή φθάνεις Θεσσαλονίκη!Το θέμα είναι ναμη βιάζεσαι.

  • Το ίδιο έγινε χτες από Θεσσαλονίκη με το δρομολόγιο στις 2 το μεσημέρι. Ξεκίνησε 2 η ώρα μπήκε στη Βέροια πήρε κόσμο που καθόταν και τρεις στα σκαλιά και γύρισε για Κοζάνη. Μπήκε από τον πολύμυλο στον παλιό δρόμο για Δρέπανο, κάναμε τουρ σε όλα τα χωριά και κάποια στιγμή φτάσαμε Κοζάνη. Εκεί κατέβηκε μόνο το μισό λεωφορείο, οι υπόλοιποι ειμασταν για πτολεμαιδα. Φτάσαμε 4.20. Είναι ντροπή τους στο βωμό του κέρδους να μας ταλαιπωρούν τόσο. Τους είπε κανείς πως θέλαμε να πάμε εκδρομή;;;

  • Τα ίδια κάνουν παντού, σχεδιασμός επί χάρτου,δεν τους νοιάζει καθόλου ο επιβάτης, χειμώνα χωρίς καλοριφέρ τις περισσότερες φορές, καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό και να μην μπορείς να ανασανεις, και στο Βόιο τα ίδια. Ήμουν Σέρβια πάω στο ΚΤΕΛ κλειστό, βλέπω δρομολόγια για Κοζάνη να πάω την άλλη μέρα. Πάω στην ώρα μου περιμένω τίποτα, ρωτώ ταξιτζή τι ώρα έχει για Κοζάνη μου λέει τάδε, καμιά σχέση με αυτό που έγραφε το χαρτί στο τζάμι, παίρνω πάλι ταξί να πάω πίσω στο χωριό που εμένα και να γυρίσω την ώρα που μου είπε το ταξί. Τι διαπίστωσα είχαν ένα χαρτί κολλημένο στο τζάμι και έβαλαν και άλλο σε άλλο σημείο που έδειχνε τα νέα δρομολόγια, φυσικά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να βγάλει το παλιό. Τηλέφωνο που να πάρεις αφού το ΚΤΕΛ κλειστό. Το χειρότερο ΚΤΕΛ που έχω ταξιδέψει, πήγαινα κάθε μέρα για δουλειά Κοζάνη, αδιαφορία κλπ . Περνούν λεφτά από τα μαθητικά και μια χαρά, το μόνο ΚΤΕΛ που μέχρι τη δεκαετία του 80 έπρεπε να δώσεις το όνομα σου για να κόψεις εισιτήριο όχι να κλείσεις, να κόψεις αυτοπροσώπως.και πολλά άλλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *