Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας τιμά τη μνήμη των 571 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης 

1λ ανάγνωσης
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας τιμά τη μνήμη των 571 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης 

Η Άλωση της Πόλης δεν είναι απλά ένα ιστορικό γεγονός. Είναι το γεγονός που καθόρισε όλη την μετέπειτα Ελληνική Ιστορία αλλά και την Παγκόσμια. Χωρίς την Άλωση δεν θα υπήρχε το 1821, αλλά ούτε και το 1922. Το Βυζάντιο είναι η φυσική συνέχεια των Ελληνικών καταβολών μας και συνεχίζει να υπάρχει μέσα από την Εκκλησία και την παράδοσή της. Ως απόγονοι μιας βαριάς παράδοσης οφείλουμε να κρατήσουμε τη μνήμη άσβεστη και να κατανοήσουμε ότι οι αυτοκρατορίες δε χάνονται από Κερκόπορτες. Χάνονται από την αδιαφορία, τη στείρα προγονοπληξία και την χωρίς αντιστάσεις ξενομανία.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, συνεχιστής αυτής της Παράδοσης , αλλά και στυλοβάτης του Πολιτισμού τιμά τη μνήμη των 571 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με μια εκδήλωση υποστηριζόμενη από τον δυνατό λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, αλλά και την μουσική επένδυση χορωδών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, στις 7 το απόγευμα.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας τιμά τη μνήμη των 571 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *