Παρασκευάς Μαυρομάτης: Ένας ακούραστος αγρότης 93 ετών αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας

Παρασκευάς Μαυρομάτης: Ένας ακούραστος αγρότης 93 ετών αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας

Περιεχόμενο

Ο κ. Παρασκευάς Μαυρομάτης, είναι ένας αγρότης από την Κοζάνη, ηλικίας 93 ετών που ακόμη “παλεύει” με τη γη. Είναι από δέκα ετών στα χωράφια και συνεχίζει….Όπως είπε στην ΕΡΤ3, η συνέντευξη αυτή του έδωσε ακόμη έναν χρόνο ζωής.

Έχει επτά εγγόνια και εννέα δισέγγονα, ενώ όπως λέει, δεν έχει αρρωστήσει ποτέ, με το δικό του μυστικό μακροζωίας να είναι η υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

Σήμερα ο κ. Μαυρομάτης έκοψε τα λάχανα, όπως επιτάσσει το έθιμο, σύμφωνα με το οποίο μπαίνουν στην αρμιά, ανήμερα του Αγίου Φιλίππου, στις 14 Νοεμβρίου, και τοποθετούνται σε πλαστικά βαρέλια, τα οποία ανοίγουν τα Χριστούγεννα για να μαγειρευτεί το…εθνικό φαγητό της περιοχής, τα γιαπράκια.

.ertnews.gr
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !