Εορδαία: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις

Εορδαία: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις

Περιεχόμενο

Εορδαία: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις

Σε λιμνοθάλασσα έχουν μετατραπεί, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε πολλές περιοχές της Εορδαίας, με αποτέλεσμα αθέριστα καλαμπόκια, όπως επίσης και εκτάσεις σπαρμένες με σιτάρια και ελαιοκράμβη, να πλέουν στο νερό.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Εορδαίας, “προσωπικό και μηχανήματα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αντιμετώπισαν έκτακτες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν σε αγροτικούς δρόμους, κτηνοτροφικές περιοχές, όρια Κοινοτήτων.

Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες στην Πολιτική προστασία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντίστοιχης διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και προχώρησαν σε καίριες παρεμβάσεις, σε πολλά σημεία, στις Κοινότητες Άρδασσας, Ασβεστόπετρας, Αναρράχης και Γαλάτειας, όπου και υπήρχε πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και διάβρωσης του εδάφους”.

Από την πλευρά τους οι αγρότες αναφέρουν ότι υπερχείλισαν, λόγω των ορμητικών υδάτων, κανάλια και ρέματα, καταγγέλλοντας για πολλοστή φορά ότι το προηγούμενο διάστημα δεν καθαρίστηκαν από τα μπάζα και τα παντός είδους απορρίμματα, κι επαναλαμβάνουν ότι στο αγρόκτημα Πτολεμαΐδας θα πρέπει να γίνουν εγγειοβελτιωτικά έργα.

 

 

 

 

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !