Πτολεμαΐδα: Φοιτητές του τμήματος Εργοθεραπείας προσφέρουν υπηρεσίες στα ΑΜΕΑ

Πτολεμαΐδα: Φοιτητές του τμήματος Εργοθεραπείας προσφέρουν υπηρεσίες στα ΑΜΕΑ

Περιεχόμενο

Πτολεμαΐδα: Φοιτητές του τμήματος Εργοθεραπείας προσφέρουν υπηρεσίες στα ΑΜΕΑ

 

Φοιτητές από το τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσέρχονται καθημερινά στο Κέντρο φροντίδας Παιδιού, προσφέροντας υπηρεσίες στα παιδιά με αναπηρία, βιώνουν από κοντά την καθημερινότητα τους, συνεργάζονται με το προσωπικό, και παράλληλα, μέσω του είδους της πρακτικής αυτής άσκησης, εμπλουτίζουν τις γνώσεις και βελτιώνουν τις δεξιότητες τους.

 

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας του Συλλόγου Γονέων- κηδεμόνων φίλων ατόμων με αναπηρία και του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά διακόπηκε λόγω της πανδημίας του covid-19, για να επανέλθει η δράση πριν από λίγες ημέρες και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, ενώ, θα συνεχιστεί με άλλη μορφή, αυτή της παροχής εθελοντικού έργου. Τριτοετείς αλλά και πρωτοετείς φοιτητές θα συνυπάρχουν με τα παιδιά του Κέντρου, είτε ως συνοδοί, είτε, θα τα απασχολούν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εν αναμονή της λειτουργίας της Μονάδας ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα όπου οι Εργοθεραπευτές θα στηρίξουν ουσιαστικά τη δραστηριότητα της. Σε ό,τι αφορά το πλάνο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και εν όψει της 3ης του Δεκέμβρη -Παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ- ο κ. Αντωναρίδης, κάνει λόγο για «ευχάριστες εκπλήξεις των παιδιών στους κατοίκους της πόλης».

Μαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !