Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Κοζάνη: Το δημοτικό συμβούλιο αντίθετο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

4λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Το δημοτικό συμβούλιο αντίθετο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

Να στηρίξει και να συμμετέχει ο δήμος Κοζάνης, σε κάθε κινητοποίηση των συνδικάτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, αποφάσισε ομόφωνα χθες (4/10/2021) το δημοτικό συμβούλιο.

Παράλληλα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο θα στηρίζεται στην πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου, σύμφωνα με την οποία, «Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ΑΕ, με τον τρόπο που δρομολογείται, δεν υπηρετεί το τοπικό συμφέρον». Οι δρομολογούμενες εξελίξεις, βρίσκουν τον δήμο Κοζάνης ξεκάθαρα αντίθετο και η θέση του είναι στο πλευρό των εργαζόμενων και στη διεκδίκηση των συμφερόντων του τόπου.  Πρέπει να δοθεί αγώνας,  τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, υπογραμμίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της περιοχής να παραμείνει η ΔΕΗ κάτω από δημόσιο χαρακτήρα. Προτιμότερο, είπε, είναι να έχουμε δημόσια εταιρεία παρά έλεγχο από τον ιδιωτικό τομέα», υπογραμμίζοντας πως πολλές φορές η ΔΕΗ στάθηκε με άσχημο τρόπο απέναντι στον Δήμο Κοζάνης

Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου,  βρέθηκαν  στο επίκεντρο της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, με την συμμετοχή του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, των προέδρων και γραμματέων των σωματείων του Σπάρτακου και της Ένωσης. Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ  και ζήτησαν την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω ψηφίσματος  στις θέσεις που θέλουν να  παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Αδαμίδης, η ΓΕΝΟΠ θα ξεκινήσει την συγκέντρωση υπογραφών σε μια προσπάθεια, μέσω και των κινητοποιήσεων, να αποσυρθεί η απόφαση, πριν την τελική υπογραφή. Ο πρόεδρος  της ΓΕΝΟΠ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αυξήσεις που θα έρθουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως και για την επόμενη μέρα για την τηλεθέρμανση, τους ΤΟΕΒ και τις ΔΕΥΑ. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις για τις 11 Οκτωβρίου, με στάση εργασίας και διανομή έντυπου υλικού, και θα ακολουθήσουν συλλαλητήρια στις 15 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη, και στις 17 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα.  Ενώ μεγάλη συγκέντρωση όπως έχει αποφασιστεί θα διοργανωθεί  στην Αθήνα στις 19  Οκτωβρίου 2021.

Κάλεσμα προς τους πολίτες για συμμετοχή στη διαμαρτυρία αλλά και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα απεύθυνε  από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, Μόσχος Μόσχου, και αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις  επιπτώσεις, χαρακτήρισε ταφόπετρα την απόφαση.

Την αντίθεση του  για  την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Στογιάννης. Ο γραμματέας του Σωματείου Σπάρτακος Σάκης Μάστορας ζήτησε τη σύσσωμη αντίδραση για την απώλεια του κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί η περιοχή που σήκωσε όλο τον εξηλεκτρισμό να βρίσκεται εκτός νυμφώνος. Αντίθετοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ΔΕΗ , δήλωσαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο. Για δύσκολη κατάσταση με έναν ιδιώτη στο τιμόνι της ΔΕΗ έκανε λόγο ο Κυριάκος Μιχαηλίδης αναρωτώμενος πως η περιοχή θα διεκδικήσει πλέον ζητήματα τα οποία εκκρεμούν. Για πρόωρο σχεδιασμό και ομιχλώδες τοπίο στα ζητήματα της απολιγνιτοποίσης και της Δίκαιης Μετάβασης, μίλησε ο Βαγγέλης Σημανδράκος, ενώ ο Φώτης Κεχαγιάς τόνισε πως έρχονται μαύρες μέρες για την περιοχή. Ο Νόντας Στολτίδης ζήτησε από τα συνδικάτα να περιφρουρήσουν την απεργία που έχουν προκηρύξει και να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο νόμο Χατζηδάκη.

 

 

 

.ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *