Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Πρώτο “λουκέτο” σε τμήμα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

1λ ανάγνωσης
Πρώτο “λουκέτο” σε τμήμα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Το πρώτο κλείσιμο τμήματος σχολείου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού είναι γεγονός.

 

Σε αναστολή τέθηκε τμήμα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα στην Ελλάδα που διακόπτει τη λειτουργία του για τη φετινή σχολική χρονιά, περίπου δέκα μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Όπως φαίνεται στη σχετική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκέων στη Θεσσαλονίκη είναι σε αναστολή από χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πρώτο “λουκέτο” σε τμήμα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

 

Αντίστοιχα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του GrTimes.gr, «λουκέτο» έβαλε και ένας παιδικός σταθμός στην Ασπροβάλτα του δήμου Βόλβης, μετά από κρούσμα κορονοϊού σε παιδί προσχολικής ηλικίας.

Από χθες (21/9), οπότε και έγινε γνωστό ότι το παιδί είναι θετικό στον κορονοϊό, δόθηκε άμεση εντολή να κλείσει ο παιδικός σταθμός, με τους γονείς να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους.

Σήμερα (22/9), σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε απολύμανση και ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή (24/9), αν δεν παρουσιαστούν κρούσματα σε άλλα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι βάση των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη διά ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *