Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Κορονοϊός: Ποια είναι τα δεδομένα για τον εμβολιασμό παιδιών – Πότε πέφτουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα

2λ ανάγνωσης
Κορονοϊός: Ποια είναι τα δεδομένα για τον εμβολιασμό παιδιών – Πότε πέφτουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα

Κορονοϊός: Ποια είναι τα δεδομένα για τον εμβολιασμό παιδιών – Πότε πέφτουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα

Τι επισημαίνουν έλληνες επιστήμονες

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και τα δεδομένα σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού μίλησαν στον ΣΚΑ¨Ϊ το πρωί της Παρασκευής (28/05) ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος  της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Θεοκλής Ζαούτης και ο καθηγητής Ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γεώργιος Σουρβίνος.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς σε μικρότερες ηλικίες, ο κ. Ζαούτης ανέφερε πως με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η Pfizer και η Moderna έχουν ήδη ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους σε εφήβους πλησιάζει το 100%.

Όπως είπε, αυτήν τη στιγμή τρέχουν μελέτες για όλα τα παιδιά μικρότερων ηλικιών (από 6 μηνών έως 2 ετών κι από 5 έως 11), τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαχθούν από τον Σεπτέμβριο.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κορονοϊός: Ποια είναι τα δεδομένα για τον εμβολιασμό παιδιών – Πότε πέφτουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα

Ο κ. Ζαούτης επισήμανε πως στην Αμερική υπάρχει ήδη οδηγία εμβολιασμού παιδιών όλων των ηλικιών, όταν έχουμε εμβόλια που έχουν εγκριθεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουρβίνος, σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας,  υπογράμμισε πως διαφαίνεται μια σταθερή καθοδική πορεία των δεικτών σε ό, τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων, εντούτοις, παρατηρείται πως αυτή η πορεία είναι αργή με αυτό να οφείλεται σε διάφορες παραμέτρους.

«Θεωρούμε σύμφωνα με τα μοντέλα που έχουμε δει ό,τι προς τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε φτάσει σε ένα ημερήσιο αριθμό περίπου 1.000 κρουσμάτων», είπε.

«Όλα αυτά είναι εξάρτηση των δικών μας συμπεριφορών. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που θέλουμε για να χαρακτηριστεί  η χώρα μας πράσινη, χρειάζεται προσπάθεια όλων μας», επισήμανε ο κ. Σουρβίνος, υπενθυμίζοντας τη σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορονοιό.

«Σε ό, τι αφορά τη θετικότητα των τεστ είμαστε ήδη  σε πράσινο επίπεδο όμως χρειάζεται μείωση κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια», κατέληξε.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *