Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές του ΤΕΕ – Ψήφισε ο Υπουργός Υποδομών – Δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού

2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές του ΤΕΕ - Ψήφισε ο Υπουργός Υποδομών – Δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού

Αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές του ΤΕΕ – Ψήφισε ο Υπουργός Υποδομών– Δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού

Με μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία του 2013 διεξάγονται από το πρωί οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε κάθε πρωτεύουσα νομού της χώρας.

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ επεσήμανε ότι η αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία καταδεικνύει ότι αυτό που έχουν υποστεί οι μηχανικοί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει τους μηχανικούς πιο κοντά στο ΤΕΕ,

Ο κ. Στασινός επεσήμανε ότι η διαδικασία των εκλογών του ΤΕΕ είναι η πλέον σύγχρονη στη χώρα, καθώς τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων σκανάρονται και αυτόματα «διαβάζονται» οι σταυροί προτίμησης.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του ΟΑΚΑ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει θητεύσει στο παρελθόν στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ.

Ο Γιώργος Στασινός τόνισε στις δηλώσεις του ότι το χτύπημα της οικονομικής κρίσης στον κλάδο των μηχανικών είναι μεγαλύτερο από όλους τους άλλους επιστημονικούς κλάδους. «Παλεύουμε για την επιβίωση», είπε χαρακτηριστικά. Και στη συνέχεια δήλωσε πως «το 2015 διαγράφηκαν από το ΤΕΕ 4.000 μηχανικοί και φαίνεται ότι το 2016 θα διαγραφούν περισσότεροι από 6.000. Με αυτόν τον ρυθμό σε 7-8 χρόνια δεν θα υπάρχουν μηχανικοί στον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ συνέχισε λέγοντας «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα για να κρατήσουμε το επιστημονικό δυναμικό της χώρας… Πρόσφατα έκανα 20 προτάσεις για την ανάπτυξη οι οποίες δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό τα πράγματα και το μόνο που χρειάζονται είναι πολιτική βούληση».

Και πρόσθεσε πως η οικοδομή έχει «νεκρώσει» αφού έχει μειωθεί κατά 95%, ενώ πραγματικά έργα δεν υλοποιούνται… Επίσης τόνισε πως με 38% ασφαλιστικές εισφορές και υψηλή φορολογική κλίμακα οι μηχανικοί της χώρας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

tee_ekloges_2016_geniko_kosmos_1s tee_ekloges_2016_geniko_kosmos_2s tee_ekloges_2016_spirtzis_1 tee_ekloges_2016_stasinos_2

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο