Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Έρχονται ανατροπές στις μετακινήσεις εκτός νομού

5λ ανάγνωσης
Έρχονται ανατροπές στις μετακινήσεις εκτός νομού

Ανατροπές στις μετακινήσεις από νομό σε νομό φωτογράφισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Έρχονται ανατροπές τις επόμενες μέρες.

Αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα για τις μετακινήσεις στην Ελλάδα με το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό στις πορτοκαλί περιοχές, ίσως και σε άλλες να είναι πιο ορατό από ποτέ.

Σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνουν σε lockdown Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη.

Πέλλα, Δράμα, Εβρος Ξάνθη Κιλκίς Χαλκιδική, Καβάλα και Ημαθία ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Ωστόσο ακόμα ένα σημαντικό σημείο από όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς είναι ότι επανεξετάζεται το πλαίσιο μετακινήσεων.

Όπως μάλιστα είπε επανεξετάζεται συνολικά το πλαίσιο των μετακινήσεων.

«Έτσι, από αύριο το πρωί και στις περιοχές αυτές θα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές. Για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών, η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Σας ενημερώνω ότι στις επόμενες ώρες το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4», τόνισε.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που παραμένει γρίφος για αυτή τη στιγμή, όμως οι πληροφορίες του iEidiseis.gr, εδώ και μέρες είναι συγκεκριμένες.

Σύμφωνα με πηγές του iEidiseis, οι καθηγητές της επιτροπής ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και σε ότι αφορά την ώρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατέληξαν αντί για τις 00:30 να έρθει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22:00.

Αν και υπήρξαν προτάσεις να μπούμε στο μοντέλο της Γαλλίας, δηλαδή, να μην κυκλοφορεί κανείς από τις 21:00 τελικά «κλείδωσε» η μια ώρα αργότερα και αυτό για να προλαβαίνουν οι πολίτες να είναι στο σπίτι τους την ώρα που θα τεθεί το μέτρο.

Ταυτόχρονα οι μετακινήσεις αναμένεται να αλλάξουν και σε ότι αφορά την ελευθερία κίνησης από νομό σε νομό.

Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού ισχύει για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο 4. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει επέκταση και για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο 3.

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πού θα κινηθεί ακριβώς η κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4

Καλπάζει ο κορονοϊός στην Ελλάδα

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.211 νέα κρούσματα σήμερα, Πέμπτη (29/10), ένα 24ωρο μετά το ρεκόρ των των 1.547 περιστατικών.

Από τα περιστατικά που επιβεβαίωσε τις τελευταίες ώρες ο Οργανισμός, τα 47 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως αναφέρεται.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εικόνα των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ της χώρας, οι οποίοι «ανέβηκαν» στους 114, από 108 την Τετάρτη.

Παράλληλα, στα θύματα της επιδημίας προστίθενται ακόμη 12 συμπολίτες μας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σε συνολικούς αριθμούς τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, είναι 35.510, ενώ από την Covid-19 κατέληξαν 615 ασθενείς.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα. 234 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *