Αντίστροφη μέτρηση για το νομοσχέδιο με μηνιαία τέλη κυκλοφορίας (Video)

Αντίστροφη μέτρηση για το νομοσχέδιο με μηνιαία τέλη κυκλοφορίας (Video)

Περιεχόμενο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega , η σχετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών θα έχει μια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προς όφελος των πολιτών, καθώς θα καταργηθεί το «πέναλτι» του ενός μήνα παραπάνω που πλήρωναν οι κάτοχοι αυτοκινήτων.

Η διάταξη προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος που προχωρά εντός του 2020 σε άρση ακινησίας καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας τα οποία υπολογίζονται σε τόσα δωδεκατημόρια όσα και οι μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους. Διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας. Για παράδειγμα, ένας κάτοχος ΙΧ 1.800 κυβικών πρώτης κυκλοφορίας του 2002 καταβάλλει ετήσια τέλη ύψους 300 ευρώ. Εφόσον κάνει άρση ακινησίας του οχήματος εντός του Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου καταβάλει τέλη κυκλοφορίας ίσα με τα 3/12 των ετήσιων τελών. Θα καταβάλλει δηλαδή το ποσό των 75 ευρώ. Αν κάνει άρση ακινησίας έως το τέλος του έτους θα χρεωθεί με τέλη κυκλοφορίας ίσα με τα 7/12. Θα καταβάλει δηλαδή το ποσό των 175 ευρώ.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !