Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό το θέμα της Έκθεσης 2020 για τα ΕΠΑΛ

2λ ανάγνωσης
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό το θέμα της Έκθεσης 2020 για τα ΕΠΑΛ

ι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ κλήθηκαν στο θέμα της έκθεσης να εξηγήσουν για ποιο λόγο είναι σημαντική η καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

Με το μάθημα της Έκθεσης ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου οι Πανελλήνιες 2020 για τα ΕΠΑΛ μια μέρα μετά τα Γενικά Λύκεια.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να εξηγήσουν για ποιο λόγο είναι σημαντική η καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, αφού πρώτα τους δόθηκε σχετικό άρθρο (μη λογοτεχνικό κείμενο) που δημοσιεύτηκε σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Ακόμη οι υποψήφιοι με αφορμή του άρθρο έπρεπε να γράψουν μια ομιλία 200-250 λέξεων για να την απευθύνουν στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές τους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψετε το υδάτινο στοιχείο.

Όπως αναφέρει η ομάδα του ΡΟΜΒΟΥ: «Έναρξη σήμερα των πανελλαδικών και για τα ΕΠΑ.Λ. με ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Σήμερα θα λέγαμε ότι τα θέματα είναι βατά και καλύπτουν αρκετά μεγάλο μέρος της θεωρίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα ανταποκριθούν σε βαθμό που να μπορούν να γράψουν αρκετά μεγάλους βαθμούς σήμερα».

Το λογοτεχνικό κείμενο πάνω στο οποίο τους έγιναν ερωτήματα ήταν ένα απόσπασμα που προέρχεται από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη. Ο ήρωας εργάζεται ως αχθοφόρος σε μια εταιρεία για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του. Στη δουλειά του και στο καφενείο ακούει διαρκώς ιστορίες που αποκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με την κερδοσκοπία στα τρόφιμα και αποφασίζει να δράσει…

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *