Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Γιώργος Κασαπίδης: Να μεταφερθούν 6.000 ώρες λειτουργίας από τον ΑΗΣ Αμυνταίου στον ΑΗΣ Καρδιάς-Πρόταση για δημιουργία αστικών λαχανόκηπων

3λ ανάγνωσης
Γιώργος Κασαπίδης: Να μεταφερθούν 6.000 ώρες λειτουργίας από τον ΑΗΣ Αμυνταίου στον ΑΗΣ Καρδιάς-Πρόταση για δημιουργία αστικών λαχανόκηπων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο περιφερειάρχης κ . Γιώργος Κασαπίδης το πρωί του Σαββάτου 2 Μαϊου ενημερώνοντας για θέματα σχετικά με την τελεθερμάνση, τη μετά κορωνοϊό εποχή αλλά και την εκλογή του εν αποστρατεία αντιστράτηγου στη θέση του θέση του εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την ομαλή μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη να γίνει αναδιανομή των ωρών λειτουργίας από τον ΑΗΣ Αμυνταίου στον ΑΗΣ Καρδιάς, οι 6.000 ώρες λειτουργίας από τον ΑΗΣ Αμυνταίου να μεταφερθούν σε αυτόν του ΑΗΣ Καρδιάς. Διαφορετικά θα δημιουργηθεί κενό στην τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης στην Εορδαία μέχρι να μπει σε λειτουργία και η μονάδα 5 και με δεδομένο και το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς το α εξάμηνο του 2021. Ζητούμενο κατά τον περιφερειάρχη είναι να διασφαλιστεί από τη ΔΕΗ ότι μετά το 2028 θα παράσχεται θερμικό φορτίο ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση κονδυλίων.

Σχετικά με τις ενέργειες και μετά το πέρας της πρώτης φάσης εξάπλωσης του κορωνοϊού ο κ. Κασαπίδης ανέφερε τη σύσταση μιας επιτροπής αποτελούμενης από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων με συμβουλευτικό ρόλο προς την περιφέρεια, την ενίσχυση του μοριακού εργαστηρίου με επιπλέον εξοπλισμό και την παραγγελία 3000 αντιδραστηρίων σε περιπτώση, εάν υπάρξει ανάγκη μαζικών τεστ. Ακόμα, κατατέθηκε πρόταση και μέσω της ΠΕΔ σε όλους τους δήμους για δημιουργία αστικών λαχανόκηπων που θα αλλάξει και την ψυχολογία των πολιτών και θα οδηγήσει και στην αυτάρκεια της τοπικής κοινωνίας. Ενώ αναφέρθηκε και στην πρόθεση της περιφέρειας να είναι η πιο φιλόξενη στα άτομα με αναπηρία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τα 2 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν για δομές προσβασιμότητας. Επίσης, έγινε λόγος για το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου και την καμπάνια ενημέρωσης εκούσιων αναδασμών των 13 οικισμών.

Τέλος, σχετικά με την εκλογή του κ. Γρηγόρη Γρηγοριάδη στη θέση του εκτελεστικού γραμματέα, εν αποστρατεία αντιστράτηγου, και όχι κάποιου μάνατζερ σημείωσε πως ρόλος του είναι να λειτουργεί «ως επιταχυντής των καλών χαρακτηριστικών των υπαλλήλων της περιφέρειας». Ξέρει να παίρνει αποφάσεις και να βγάζει πολεμιστές, συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης, γιατί σε πόλεμο βρισκόμαστε, όχι μόνο λόγω του κορωνοιού και από οικονομικής άποψης. Καθήκον του είναι να μεγιστοποιεί την απόδοση του κάθε υπαλλήλου και όλων μαζι.

Φ.Μ.-prlogos.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *